Kategorier

  • Inga kategorier

Lunchmeny

Meny vecka 46-2018

Alltid på Henkes:

Hemlagade glutenfria köttbullar i laktosfrigräddsås serveras med kokt potatis, pressgurka samt lingonsylt 

Taco buffé med nötfärs, nachochips och sedvanliga tillbehör  

Förklaring: G: Rätten innehåller gluten L: Rätten innehåller laktos N: Rätten innehåller nötter

VI HAR GJORT OM VÅRA RECEPT OCH ANVÄNDER I STÖRSTA MÅN GLUTENFRI HAVREGRYN OCH LAKTOSFRI GRÄDDE

Måndag

Plommonspäckad fläskkarré serveras med stekt potatis, gräddsås, äppelmos och pressgurka

Stekt prinskorv serveras med äggröra och stekt potatis

Stekt panerad fiskfilé serveras med kokt potatis och skaldjursröra samt citron (G)

Wokad kyckling tomjam med färska grönsaker serveras med jasminris

Pasta med kyckling och färska grönsaker i krämig rosepepparsås (G)

Vegetariskt: Vegetariska vårrullar serveras med sweetchilisås (G)

Till kaffet: Rulltårta (G+L)

Tisdag

Biffstroganoff serveras med kokt potatis och gräddfil (L)

Hemlagad raggmunk serveras med stekt fläsk samt lingonsylt

Bruna bönor serveras med stekt fläsk

Löksås serveras med stekt fläsk och kokt potatis

Pocherad skaldjursfylld fiskfilé i vitvinssås toppad med ärtskott serveras med kokt potatis, citronklyfta och aioli

Krämig pasta med biff och färska grönsaker i ädelostsås G+L)

Wokad biff oyster & färska grönsaker serveras med jasminris (G)

Vegetariskt: Ris och grönsaksfylld paprika gratinerad med riven ost serveras med tzatziki (L)

Till kaffet: Päronkaka med lättvispad grädde (G+L)

Onsdag – TEMA ITALIEN

Parmesanost panerad kycklingschnitzel serveras med basilikastekt potatis, rödvinssky och pestobearnaise(G+L+N)

Stekt salsiccia serveras med basilikastekt potatis

Ruccolapaj med soltorkade tomater (G+L)

Stekt falukorv med stuvade makaroner (G)

Pocherad fiskfilé i tapenadsås toppad med färsk basilika och soltorkad tomat serveras med kokt potatis

Wokad kyckling röd curry med färska grönsaker serveras med jasminris

Vegetariskt: Krämig pastapesto med quarnbitar och färska grönsaker (G+L+N)

Till kaffet: Pannacotta serveras med bärmix (L)

Torsdag

Helstekt entrecote med vitlök serveras med stekt potatis kryddad med torkad ramslök, ratatouille och bearnaisesås

Chipotle marinerade kyckling drumsticks serveras med stekt potatis kryddad med torkad ramslök

Pocherad fiskfilé i saffranssås toppad med granatäppelkärnor och babyspent serveras med koktpotatis

Wokade äggnudlar med strimlat kött och grönsaker (G)

Krämig pasta Carbonara med purjolök (G+L)

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Pannkakor med 2 sorters sylt, vispgrädde, kolasås, chokladsås,mini maränger,mini marshmallows,bärmix,

chokladknappar, strössel, honung. (L+N)

(Gluten och laktosfria pannkakor finns. Säg till personalen så ordnar vi detta på några minuter)

Vegetariskt: Grönsaks moussaka (G+L) & pannkakor med tillbehör (G+L)

Till kaffet: Kladdkaka med vispad grädde (G+L)  

Fredag

Grillad flankstek serveras m. vitlöksstekt potatis, varm broccolisallad m.purjolök,honung & spenat samt rödvinssky & chilibearnaise(L)

Sweetchilimarinerad kycklingklubba serveras med vitlöksstekt potatis alt jasminris

Tacopanerad fiskfilé serveras med kokt potatis, guacamole & salsasås (G+L)

Krämig pastapesto med kyckling och soltorkad tomat (G+L+N)

Wokad kyckling masman med färska grönsaker serveras med jasminris

Vegetariskt: Salsamarinerad stekt quarnfile serveras med vitlöksstekt potatis, varm broccolisallad samt chilibearniase(G)

Till kaffet: Smulpaj med äpple& kanel serveras med vaniljsås (G+L)

MENY FÖR NEDLADNING: V.46.2018